Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Χοιρινά Κεφτεδάκια κατσαρόλας

Πολύ γρήγορη συνταγή για τέλεια κεφτεδάκια



Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια (16-17 κομμάτια)
  1. 1/2 κιλό χοιρινό κιμά
  2. 5 φέτες ψωμί (ψίχα)
  3. 1 κουταλάκι του γλυκού πολτό σκόρδου 
  4. 1 μέτρια ντομάτα(τριμμένη στον τρίφτη)
  5. 1 αυγό
  6. 1/2 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
  7. 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
  8. 2 κουταλιές κέτσαπ
  9. 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  10. 1 κουταλάκι κύμινο 
  11. 1 κουταλάκι ξερό βασιλικό
  12. Αλάτι-πιπέρι
Για την σάλτσα
  1. 1 ντοματοπολτός
  2. 1 κουταλιά της σούπας πελτές
  3. 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
  4. 1 ποτήρι του κρασιού νερό
  5. 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  6. 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  7. 1 κουταλιά της σούπας ξερό βασιλικό
  8. Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκάνη τοποθετούμε τον κιμά και προσθέτουμε το ψωμί (αφού το έχουμε βρέξει καλά και το έχουμε στραγγίξει), το σκόρδο,την τριμμένη ντομάτα,το αυγό,το κρασί,το ξύδι,την κέτσαπ,το λάδι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.Αφήνουμε την λεκανίτσα σκεπασμένη στην άκρη και συνεχίζουμε με την σάλτσα.
  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι.Αφού αλλάξει λίγο χρώμα το κρεμμύδι προσθέτουμε το ντοματοπολτό,τον πελτέ,το κρασί,το νερό,τον βασιλικό και τέλος το αλατοπίπερο.
  • Αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει 2-3 βράσεις η σάλτσα μας και πλάθουμε μέτρια κεφτεδάκια.
  • Αφού τα πλάσουμε όλα τα ρίχνουμε ένα-ένα μέσα στην κατσαρόλα αφού έχουμε χαμηλώσει λίγο την φωτιά.
  • Αφήνουμε για 50 λεπτά να ψηθούν τα κεφτεδάκια.
  • Πριν το κλείσουμε δοκιμάζουμε αν έχουν ψηθεί καλά και αν είναι μαλακά.Αν δεν έχουμε ψηθεί καλά τα αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.

Σερβίρονται με ρυζάκι,μακαρόνια ή πατάτες τηγανιτές!!

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου