Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Κολπάκια που θα σας λύσουν τα χέρια

Εύκολο και γρήγορο καθάρισμα με φτηνά και φυσικά προϊόντα!!




 1. Καταπολέμηση της μυρωδιάς της μούχλας.                                                                                 

Σε ένα βαποριζατέρ προσθέστε 30-40% λευκό ξύδι και 70-60% νερό,ανακατέψτε καλά. Ψεκάστε στον αέρα,στους καναπέδες και σε επιφάνειες.Το ξύδι λειτουργεί πολύ καλά ως αποσμητικό, γιατί σκοτώνει τις μυρωδιές αντί για να τις καλύψει. Αν σας ενοχλεί η έντονη μυρωδιά από το ξύδι, προσθέστε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού.

   2. Απολύμανση των ξύλινων επιφανειών κοπής.

Κόβετε ένα λεμόνι στη μέση και περνάτε τις ξύλινες επιφάνειες με την μια λεμονόκουπα. Στη συνέχεια ρίχνετε αρκετό χοντρό αλάτι και αφήνετε για 10-15 λεπτά. Αφού περάσουν τα 10-15 λεπτά ξαναπερνάτε τις επιφάνειες με την άλλη λεμονόκουπα και τέλος ξεπλύνετε μόνο με νερό.                                                                                    
   
   3. Καθαρισμός ετικετών από γυάλινα βάζα. 

Ρίχνετε στον νεροχύτη τα βάζα που θέλετε να καθαρίσετε και προσθέτετε ζεστό νερό και σαπούνι. Αφήνετε λίγα λεπτά στο νερό να μαλακώσουν και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Πολλά βάζα ίσως καθαρίσουν αμέσως. Για τα υπόλοιπά που έχουν απομείνει κάποια υπολείμματα ετοιμάζετε μια πάστα με μαγειρική σόδα και λάδι (σε ίσα μέρη).Τρίβετε με αυτή την πάστα τα βάζα και τα αφήνετε λίγα λεπτά.  Τα σκουπίζετε με καθαρό πανί από την πάστα και τέλος ξεπλύνετε με νερό και σαπούνι.
  
    4. Καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων.

Γεμίζετε ένα μπολ (κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων) με 1-2 κούπες νερό, 1-2 κουταλιές λευκό ξύδι και μια σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμόνι. Βάζετε το μπολ στον φούρνο και τον βάζετε σε λειτουργία για 5 λεπτά. Αφού περάσουν τα 5 λεπτά, δεν ανοίγετε την πόρτα του φούρνου, περιμένετε 2 λεπτά ακόμα και ανοίγετε την πόρτα. Περιμένετε να κρυώσει λίγο το μπολ και το απομακρύνετε. Τέλος περνάτε με ένα πανί ή  με ένα σφουγγάρι όλες τις επιφάνειες του φούρνου. 
                                  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου