Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Μακαρονάκι με κόκκινη σάλτσα τόνου


Νηστίσιμο και νόστιμο πιάτο!!


Υλικά:
  1. 3 μεγάλες φρέσκες ντομάτες (τριμμένες) ή ένα πακέτο ντοματοπολτό
  2. 3 σκελίδες σκόρδου (πολτοποιημένες)
  3. 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  4. 2 κονσέρβες τόνου
  5. 4 κουταλιές τεμαχισμένες μαύρες ελιές
  6. Ξερό και φρέσκο βασιλικό
  7. Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε πλατύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
  • Αφού ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε τον τόνο και αφήνουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτα,τις ελιές και τον βασιλικό.
  • Ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε το αλατοπίπερο.
  • Αφήνουμε 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά και 2 λεπτά πριν να είναι έτοιμα, ρίχνουμε το πολύ νερό και προσθέτουμε στην κατσαρόλα την σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε 2 λεπτά.

Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου