Μεζές για μπυρίτσα το καλοκαίρι και κρασάκι το χειμώνα!!
Πηγή φωτογραφίας: manaviko-online.gr
Υλικά:
- 3 χωριάτικα λουκάνικα
- 2 μεσαίες πατάτες
- 1 μεγάλη μελιτζάνα
- 2 πιπεριές κέρατα
- 2 κολοκύθια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 3 μεγάλες, ώριμες ντομάτες (τριμμένες)
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι-Πιπέρι
- Μισό κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
- Ρίχνουμε σε πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο, να κάψει και προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, την μελιτζάνα, τις πατάτες, τα κολοκύθια και τις πιπεριές.
- Αφήνουμε λίγο να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα (κομμένα σε χοντρές ροδέλες).
- Αφού τσιγαριστούν καλά ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Τέλος προσθέτουμε τον χυμό από τις ντομάτες, τον πελτέ, το αλατοπίπερο και την πάπρικα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε 20-30 λεπτά να ψηθούν και να δέσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου