Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Βινεγκρέτ


Οι 4 καλύτερες βινεγκρέτ για τις σαλάτες και τα ψητά λαχανικά

Πηγή φωτογραφίας: www.cyladies.com

Βινεγκρέτ κλασσική
Υλικά: 
  1. 1 κούπα ελαιόλαδο
  2. 1/3 της κούπας ξίδι
  3. 1 κουταλάκι του γλυκου μουστάρδα
  4. 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  5. αλάτι-πιπέρι
Βινεγκρέτ πορτοκάλι
Υλικά:
  1. 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  2. χυμό από μισό πορτοκάλι(περίπου 3 κουταλιές)
  3. 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  4. αλάτι-πιπέρι
Βινεγκρέτ λεμόνι
Υλικά:
  1. 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  2. 1/3 της κούπας χυμό λεμονιού
  3. Ξύσμα από 1 λεμόνι
  4. 1 σκελίδα σκόρδου
  5. αλάτι-πιπέρι
Βινεγκρέτ γιαουρτιού
Υλικά:
  1. 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
  2. 2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
  3. 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  4. 3 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
  5. 1 σκελίδα σκόρδου
  6. αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Για όλες τις βινεγκρέτ τα βήματα είναι τα ίδια.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το ελαιόλαδο στο μπλέντερ
  • Τέλος προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλότερη ένταση.
  • Μπορούμε να διατηρήσουμε τις βινεγκρέτ στο ψυγείο για 2-3 μέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου