Οι 4 καλύτερες βινεγκρέτ για τις σαλάτες και τα ψητά λαχανικά
Πηγή φωτογραφίας: www.cyladies.com
Βινεγκρέτ κλασσική
Υλικά:
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1/3 της κούπας ξίδι
- 1 κουταλάκι του γλυκου μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- αλάτι-πιπέρι
Υλικά:
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- χυμό από μισό πορτοκάλι(περίπου 3 κουταλιές)
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- αλάτι-πιπέρι
Υλικά:
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1/3 της κούπας χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- αλάτι-πιπέρι
Υλικά:
- 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 3 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- αλάτι-πιπέρι
- Για όλες τις βινεγκρέτ τα βήματα είναι τα ίδια.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το ελαιόλαδο στο μπλέντερ
- Τέλος προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλότερη ένταση.
- Μπορούμε να διατηρήσουμε τις βινεγκρέτ στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου