Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Καγιανάς


 Ή αλλιώς αυγά με την ντομάτα! Το πιο εύκολο φαγητό και πολύ,πολύ νόστιμο!


Πηγή φωτογραφίας: www.seriouseats.com

Υλικά:
  1. 6 μεγάλα βιολογικά αυγά
  2. 3 ώριμες και ζουμερές ντομάτες(τριμμένες στον τρίφτη)
  3. 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  4. 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  5. 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
  6. Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε πλατύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ,την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε καλά.
  • Σε μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι.
  • Δεν ανακατεύουμε αν δεν περάσουν 5 λεπτά.
  • Ο καγιανάς είναι έτοιμος όταν έχει δέσει το ασπράδι και έχει ροδίσει ελαφρώς.


Συνοδέψτε τον με θρυμματισμένη φέτα ή ξινομυζήθρα!Καλή απόλαυση!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου