Πραγματική βουτιά στη θάλασσα!
Υλικά:
- Ένα πακέτο κοφτό μακαρονάκι
- Μια σακούλα ανάμεικτα θαλασσινά
- Ένα μεγάλο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Μισό ποτήρι του κρασιού ούζο
- Ένα ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- Μία κονσέρβα ντομάτα
- Μία μεγάλη φρέσκια ντομάτα
- 1/3 του μάτσου μαϊντανό
- Αλάτι-πιπέρι
- Μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο σκεύος το ελαιόλαδο.
- Αφού κάψει,ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου(αφού τις έχουμε ξεφλουδίσει και κοπανίσει λίγο).
- Όταν πάρουν χρώμα οι σκελίδες,τις απομακρύνουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι(ψιλοκομμένο).
- Αφήνουμε 2-3 λεπτά το κρεμμύδι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια ρίχνουμε τα θαλασσινά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά,ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν.
- Σβήνουμε με το ούζο και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί ανακατεμένο με την μουστάρδα.
- Προσθέτουμε την κονσέρβα ντομάτα,την φρέσκια ντομάτα(τριμμένη),τον μαϊντανό(ψιλοκομμένο),το αλάτι,το πιπέρι και ένα ποτήρι νερό.
- Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
- Τέλος βράζουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε σε ένα σκεύος με τα θαλασσινά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου