Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Κοφτό Μακαρονάκι με Θαλασσινά

Πραγματική βουτιά στη θάλασσα!




Υλικά:
  1. Ένα πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  2. Μια σακούλα ανάμεικτα θαλασσινά
  3. Ένα μεγάλο κρεμμύδι
  4. 3 σκελίδες σκόρδο
  5. Μισό ποτήρι του κρασιού ούζο
  6. Ένα ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  7. 2 κουταλιές μουστάρδα
  8. Μία κονσέρβα ντομάτα
  9. Μία μεγάλη φρέσκια ντομάτα
  10. 1/3 του μάτσου μαϊντανό
  11. Αλάτι-πιπέρι
  12. Μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο σκεύος το ελαιόλαδο.
  • Αφού κάψει,ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου(αφού τις έχουμε ξεφλουδίσει και κοπανίσει λίγο).
  • Όταν πάρουν χρώμα οι σκελίδες,τις απομακρύνουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι(ψιλοκομμένο).
  • Αφήνουμε 2-3 λεπτά το κρεμμύδι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια ρίχνουμε τα θαλασσινά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά,ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν.
  • Σβήνουμε με το ούζο και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί ανακατεμένο με την μουστάρδα.
  • Προσθέτουμε την κονσέρβα ντομάτα,την φρέσκια ντομάτα(τριμμένη),τον μαϊντανό(ψιλοκομμένο),το αλάτι,το πιπέρι και ένα ποτήρι νερό.
  • Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
  • Τέλος βράζουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε σε ένα σκεύος με τα θαλασσινά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου