Υπέροχη μαρμελάδα μήλο, χωρίς ζάχαρη αλλά με υπέροχη γεύση!!!
Υλικά:
- 600 γρ. Μήλα (καθαρισμένα από φλούδα και κουκούτσια, κομμένα στα τέσσερα)
- 120 γρ. ζάχαρη καρύδας
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 180ml νερό
- 1 μεγάλο ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
- Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη (στην χοντρή πλευρά).
- Ρίχνουμε τα μήλα, το λεμόνι, τη ζάχαρη καρύδας και το νερό σε μια κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τέλος ρίχνουμε και το ξυλάκι κανέλας.
- Βράζουμε για δύο λεπτά το περιεχόμενο της κατσαρόλας και στην συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά μέχρι να πήξει η μαρμελάδα μας.
- Αποστειρώνουμε τα βαζάκια μας και τα γεμίζουμε με την μαρμελάδα μας.
- Καλύτερα είναι να διατηρούμε την μαρμελάδα στο ψυγείο.
Απολαύστε μια φέτα φρέσκο, χωριάτικο ψωμί με μια κουταλιά μαρμελάδα μήλο.
Μια χειμωνιάτικη γεύση για ένα υγιεινό πρωινό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου