Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Σούπα βελουτέ παντζάρι


Εύκολο, γευστικό, υγιεινό!! Τι άλλο θέλουμε από ένα γεύμα;


Υλικά:
  1. 4 μεγάλα παντζάρια
  2. 1 πατάτα
  3. 1/3 κύβο λαχανικών
  4. 2 κ.σ. βούτυρο
  5. 1/2 ποτήρι γάλα
  6. 1 κ.σ. ξύδι
  7. Αλάτι-Πιπέρι
Προετοιμασία:
  • Καθαρίζουμε τα παντζάρια από τις ρίζες και τα φύλλα και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
  • Αφού κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα μαζί με την πατάτα (ξεφλουδισμένη και σε κομμάτια).
  • Στην κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και το κύβο και τα αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά.
  • Αφού βράσουν πετάμε το μισό νερό και το υπόλοιπο περιεχόμενο της κατσαρόλας το πολτοποιούμε με μπίμερ.
  • Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, το ξύδι και αλάτι-πιπέρι και αφήνουμε να δέσει η σούπα μας σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
  • Το σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι και λίγα σπασμένα καρύδια.

Καλή απόλαυση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου