Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Κοκκινιστές χοιρινές μπουκιές


Μια φρατζολίτσα ψωμί και ένα γεμάτο πιάτο, Παρακαλώ!!


Υλικά:
  1. 1& 1/2 κιλό χοιρινό σε μεγάλα κομμάτια
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  3. 6 κουταλιές τοματοπολτό
  4. 2 κουταλιές πελτέ συμπυκνωμένο
  5. Μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
  6. Αλάτι-πιπέρι
  7. 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
  • Σε πλατιά και βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα μπόλ και στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, αφού το έχουμε κόψει σε φέτες. Όταν πάρει χρώμα το κρεμμύδι ξαναρίχνουμε το κρέας και το αφήνουμε λίγα λεπτά. Στη συνέχεια το σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τον τοματοπολτό,τον πελτέ, αλάτι-πιπέρι την δάφνη και μισό ποτήρι νερό.
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά στη μέση και αφήνουμε 30-40 λεπτά να σιγοβράσει.
  • Όταν δούμε την σάλτσα να έχει δέσει και το κρέας να είναι μαλακό μπορούμε να το απολαύσουμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου