Υλικά:
- Έτοιμο φύλλο για τάρτα ή έτοιμο φύλλο κουρού
- 10 μέτρια μανιτάρια πορτομπέλο (καθαρισμένα και κομμένα στα 4)
- 2 πράσα (καθαρισμένα και ψιλοκομμένα)
- 1/3 του μάτσου άνηθο
- 200 γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
- 6 φέτες μπέικον (κομμένες σε λεπτές φέτες)
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 4 μεγάλα αυγά
- Μισό ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
- Αλάτι-πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα πράσα,τα μανιτάρια και το μπέικον μέχρι να μαραθούν λίγο. Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά καλά,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ταρτιέρα ή σε ένα ταψάκι τοποθετούμε το φύλλο και κάνουμε στην βάση αρκετές τρυπούλες με το πιρούνι.
- Τοποθετούμε το μείγμα από το τηγάνι, στην συνέχεια ρίχνουμε το τυρί και τέλος προσθέτουμε το μείγμα με την κρέμα και τα αυγά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στις αντιστάσης,στους 180 βαθμούς για μια ώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου