Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Τάρτα με μανιτάρια και πράσα


Απολαυστικό τόσο σαν ορεκτικό, όσο και σαν γρήγορο γεύμα!!







Υλικά:
  1. Έτοιμο φύλλο για τάρτα ή έτοιμο φύλλο κουρού
  2. 10 μέτρια μανιτάρια πορτομπέλο (καθαρισμένα και κομμένα στα 4)
  3. 2 πράσα (καθαρισμένα και ψιλοκομμένα)
  4. 1/3 του μάτσου άνηθο
  5. 200 γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
  6. 6 φέτες μπέικον (κομμένες σε λεπτές φέτες)
  7. 250 ml κρέμα γάλακτος
  8. 4 μεγάλα αυγά
  9. Μισό ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  10. Αλάτι-πιπέρι
  11. Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα πράσα,τα μανιτάρια και το μπέικον μέχρι να μαραθούν λίγο. Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  • Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά καλά,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σε ταρτιέρα ή σε ένα ταψάκι τοποθετούμε το φύλλο και κάνουμε στην βάση αρκετές τρυπούλες με το πιρούνι.
  • Τοποθετούμε το μείγμα από το τηγάνι, στην συνέχεια ρίχνουμε το τυρί και τέλος προσθέτουμε το μείγμα με την κρέμα και τα αυγά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στις αντιστάσης,στους 180 βαθμούς για μια ώρα.


Καλή απόλαυση!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου