Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Τάρτα με πράσα και μανιτάρια


Αγαπημένη συνταγή για τα υπέροχα τραπέζια σας!!!






Υλικά:
  1. Έτοιμο φύλο για τάρτα
  2. 2 πράσα (κομμένα σε φέτες)
  3. 6 μανιτάρια μέτρια (κομμένα στα 6 το καθένα)
  4. Λίγο άνηθο
  5. Μισή κούπα κίτρινο τυρί της επιλογής σας
  6. 6 φέτες μπεϊκον (κομμένο σε μικρά κομμάτια
  7. 250 ml κρέμα γάλακτος
  8. 3 αυγά
  9. Μισό ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  10. 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  11. Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το πράσο, ρίχνουμε επίσης τα μανιτάρια τον άνηθο και το μπεϊκον και αφήνουμε 5 λεπτά να πάρουν μια βράση. Αλατοπιπερώνουμε ελαφριά.
  • Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να εξατμιστεί το κρασί, απομακρύνουμε από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Απλώνουμε την ζύμη σε χαμηλό ταψάκι ή σε ταρτιέρα και κάνουμε μερικές τρύπες με το πιρούνι. Ρίχνουμε το μείγμα με τα πράσα και τα μανιτάρια στην τάρτα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με την κρέμα και προσθέτουμε το τυρί, αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίχνουμε και το μείγμα με τα αυγά και την κρέμα στην τάρτα και κουνάμε λίγο το σκεύος να πάει το μείγμα παντού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,σε αντιστάσεις,στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί καλά η τάρτα μας και αν χρειαστεί ψήνουμε 10 λεπτά ακόμα.

Καλή απόλαυση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου