Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Μαρινάδα για χοιρινό


Μια εύκολη μαρινάδα για μπριζόλες,πανσέτες και χοιρινά σουβλάκια!



Υλικά:
Για 1,5-2 κιλά κρέας
  1. 700 ml κόκκινο κρασί
  2. 5 κουταλιές μουστάρδα
  3. 3 κουταλιές ξύδι
  4. Χυμό από ένα λεμόνι
  5. 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  6. Αλάτι-πιπέρι-κύμινο
Εκτέλεση:
  • Τοποθετούμε το κρέας σε μια λεκανίτσα,προσθέτουμε το κρασί,σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μισή ώρα.
  • Αφού περάσει μισή ώρα αφαιρούμε το κρασί και ετοιμάζουμε την μαρινάδα.
  • Σε ένα μίξερ προσθέτουμε 5 κουταλιές μουστάρδα,3 κουταλιές ξύδι,τον χυμό από το λεμόνι,3κουταλιές λάδι,αλάτι,πιπέρι και κύμινο και το χτυπάμε καλά.
  • Προσθέτουμε την μαρινάδα στο κρέας,σκεπάζουμε πάλι μεμβράνη και αφήνουμε 6-7 ώρες στο ψυγείο.
  • Μπορούμε να ψήσουμε το κρέας στο φούρνο για 1,5-2 ώρες στους 180 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου