Μια εύκολη μαρινάδα για μπριζόλες,πανσέτες και χοιρινά σουβλάκια!
Υλικά:
Για 1,5-2 κιλά κρέας
- 700 ml κόκκινο κρασί
- 5 κουταλιές μουστάρδα
- 3 κουταλιές ξύδι
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι-κύμινο
- Τοποθετούμε το κρέας σε μια λεκανίτσα,προσθέτουμε το κρασί,σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μισή ώρα.
- Αφού περάσει μισή ώρα αφαιρούμε το κρασί και ετοιμάζουμε την μαρινάδα.
- Σε ένα μίξερ προσθέτουμε 5 κουταλιές μουστάρδα,3 κουταλιές ξύδι,τον χυμό από το λεμόνι,3κουταλιές λάδι,αλάτι,πιπέρι και κύμινο και το χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε την μαρινάδα στο κρέας,σκεπάζουμε πάλι μεμβράνη και αφήνουμε 6-7 ώρες στο ψυγείο.
- Μπορούμε να ψήσουμε το κρέας στο φούρνο για 1,5-2 ώρες στους 180 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου