Απλά και νόστιμα μηλοπιτάκια!!
Υλικά:
- Ένα πακέτο σφολιάτα ή σφολιατίνια (έτοιμα,κομμένα στρογγυλά)
- 4 μεγάλα κόκκινα μήλα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1,5 κουταλιά βούτυρο
- Αρκετή κανέλα
- Λίγο βούτυρο(για να βουτυρώσουμε τις φόρμες)
- Κόβουμε τα μήλα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο με την ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα.
- Ανακατεύουμε μερικές φορές και ρίχνουμε την κανέλα.
- Αφήνουμε 5 λεπτά να βγάλουν τα μήλα τα υγρά τους,ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
- 2 ώρες πριν έχουμε βγάλει την σφολιάτα να ξεπαγώσει.
- Κόβουμε τα φύλλα σε 24 τετράγωνα μεγάλα κομμάτια(το κάθε φύλλο σε 12 κομμάτια).
- Βουτυρώνουμε τις θηκούλες μας και τοποθετούμε ένα κομμάτι σε κάθε θήκη.
- Σε κάθε θήκη προσθέτουμε μισή κουταλιά από τα μήλα και κλείνουμε σαν φάκελο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα η σφολιάτα.
- Στο τηγάνι έχει απομείνει η σάλτσα η οποία δημιουργήθηκε από τα μήλα,την ζάχαρη και το βούτυρο.Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ως σως για το σερβίρισμα.
Λαχταριστά...!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου