Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Μηλοπιτάκια


Απλά και νόστιμα μηλοπιτάκια!!




Υλικά:
  1. Ένα πακέτο σφολιάτα ή σφολιατίνια (έτοιμα,κομμένα στρογγυλά)
  2. 4 μεγάλα κόκκινα μήλα
  3. 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  4. 1,5 κουταλιά βούτυρο
  5. Αρκετή κανέλα
  6. Λίγο βούτυρο(για να βουτυρώσουμε τις φόρμες)
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε τα μήλα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο με την ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα.
  • Ανακατεύουμε μερικές φορές και ρίχνουμε την κανέλα.
  • Αφήνουμε 5 λεπτά να βγάλουν τα μήλα τα υγρά τους,ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  • 2 ώρες πριν έχουμε βγάλει την σφολιάτα να ξεπαγώσει.
  • Κόβουμε τα φύλλα σε 24 τετράγωνα μεγάλα κομμάτια(το κάθε φύλλο σε 12 κομμάτια).
  • Βουτυρώνουμε τις θηκούλες μας και τοποθετούμε ένα κομμάτι σε κάθε θήκη.
  • Σε κάθε θήκη προσθέτουμε μισή κουταλιά από τα μήλα και κλείνουμε σαν φάκελο.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα η σφολιάτα.
  • Στο τηγάνι έχει απομείνει η σάλτσα η οποία δημιουργήθηκε από τα μήλα,την ζάχαρη και το βούτυρο.Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ως σως για το σερβίρισμα.


Λαχταριστά...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου