Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Κοτομπουκιές


Super κοτομπουκιές!!



Υλικά:
  1. 2 στήθη κοτόπουλου
  2. 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  3. 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα(τριμμένη)
  4. 1&1/2 φλιτζάνι φρυγανιά(τριμμένη)
  5. 3-4 αυγά(ανάλογα με το μέγεθος)
  6. 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  7. 1 σκελίδα σκόρδου(πολτοποιημένη)
  8. 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  9. 1 πρέζα τσιλι σε σκόνη
  10. Λίγο ελαιόλαδο
  11. Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε καλά τα φιλέτα και τα κόβουμε σε μικρά (ίδιου μεγέθους) κομμάτια τα βάζουμε σε ένα μπολ με αλατόνερο και πιπέρι και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200-220 βαθμούς.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ  το αλεύρι,την πάπρικα,το τσιλι και λίγο αλατοπίπερο.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με την μουστάρδα και το σκόρδο.
  • Σε τρίτο μπολ ανακατεύουμε την φρυγανιά με την παρμεζάνα.
  • Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα,ψεκάζουμε λίγο ελαιόλαδο.
  • Περνάμε τα κομμάτια πρώτα από το αλεύρι,στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά με την παρμεζάνα.
  • Τα ψήνουμε στο ταψάκι για 20 λεπτά.
Συνοδευτική σως:
Υλικά:
  1. 3 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
  2. 1 κουταλιά κέτσαπ
  3. 1 κουταλιά μουστάρδα
  4. λίγο πάπρικα
Εκτέλεση:
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. 

Θα εθιστείτε σίγουρα με αυτές τις μπουκίτσες...!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου