Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ζαμπονοτυροπιτάκια


Εύκολη συνταγή για ένα super σπιτικό σνακ!!

Υλικά:
  1. 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  2. 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
  3. 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  4. Αλάτι-πιπέρι
  5. 1 αυγό και σουσάμι για το τέλος
Για την γέμιση:
  1. 2 αυγά
  2. 1/2 φλιτζάνι φέτα(τριμμένη)
  3. 1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί gouda ή edam(τριμμένο)
  4. 100 γρ. τυρί κρέμα
  5. 5 φέτες ζαμπόν ή μπεϊκον(ψιλοκομμένες)
  6. 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό(ψιλοκομμένος)
  7. Πιπέρι
  8. Πάπρικα χοντροκομμένη
Εκτέλεση:
  • Αφήνουμε το βούτυρο 1 ώρα εκτός ψυγείου.
  • Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης με τα χέρια,ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
  • Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και αρχίζουμε να ανοίγουμε φύλλο και με ένα ποτήρι του νερού κόβουμε μικρούς δίσκους.
  • Γεμίζουμε τους δίσκους,τους κλείνουμε,τους τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τους αλείφουμε με αυγό ώστε να κολλήσει το σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.


Στην περίπτωση που σας περισσέψει γέμιση,μπορείτε να προσθέσετε στο μπολ με την γέμιση το αυγό για το άλειμμα,μισή κούπα γάλα και baking powder (αρκετό ανάλογα με την γέμιση που έχει περισσέψει το ίδιο και το γάλα) και να ετοιμάσετε super αλμυρά κεϊκάκια!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου