Εύκολη συνταγή για ένα super σπιτικό σνακ!!
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
- 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 αυγό και σουσάμι για το τέλος
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι φέτα(τριμμένη)
- 1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί gouda ή edam(τριμμένο)
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 5 φέτες ζαμπόν ή μπεϊκον(ψιλοκομμένες)
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό(ψιλοκομμένος)
- Πιπέρι
- Πάπρικα χοντροκομμένη
- Αφήνουμε το βούτυρο 1 ώρα εκτός ψυγείου.
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης με τα χέρια,ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και αρχίζουμε να ανοίγουμε φύλλο και με ένα ποτήρι του νερού κόβουμε μικρούς δίσκους.
- Γεμίζουμε τους δίσκους,τους κλείνουμε,τους τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τους αλείφουμε με αυγό ώστε να κολλήσει το σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου