Απλά υπέροχο πιάτο!!
Υλικά:
- 4 χοιρινά σνίτσελ μετρίου μεγέθους
- 2 αυγά
- 1/3 του φλιτζανιού γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 6-7 φρυγανιές τριμμένες
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- Πάπρικα γλυκιά χοντροκομμένη
- Αλάτι-πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνι.
- Ένα φλιτζάνι κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 φρέσκα μανιτάρια
- 1 φλιτζάνι ρύζι (κάποιο πλούσιο σε άμυλο π.χ. αρμπόριο ή καρολίνα)
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κύβος κότας
- Αλάτι-πιπέρι
- Μισό φλιτζάνι λευκό κρασί
- Ζεστό νερό
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ανάμεικτα λαχανικά και τα αφήνουμε και 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και αφήνουμε για 2 ακόμα λεπτά.
- Προσθέτουμε και το ρύζι και το ανακατεύουμε 2-3 φορές,ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό που έχουμε ετοιμάσει σε ένα κατσαρολάκι με το ζεστό νερό και τον κύβο.Ρίχνοντας τον ζωμό συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 15 περίπου λεπτά.Στο τέλος προσθέτουμε λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σε ένα ρηχό πιάτο τοποθετούμε το αλεύρι.Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο τοποθετούμε τα αυγά,το γάλα και την μουστάρδα αφού τα έχουμε χτυπήσει καλά στο μίξερ.Και τέλος σε ένα ακόμα ρηχό πιάτο τοποθετούμε την φρυγανιά με την πάπρικα.
- Ξεπλένουμε τα σνίτσελ,τα αλατοπιπερώνουμε και τέλος τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι,μετά από τα αυγά και τέλος από την φρυγανιά.
- Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές τους και το τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από τα λάδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου