Μαλακό κοτοπουλάκι με σάλτσα μουστάρδας!!

- Ένα κοτοπουλο 1,5 με 2 κιλά.
- 6-7 μεσαιές πατάτες (κομμένε στα 4).
- 2 λεμόνια(χυμό και ξύσμα από το ένα λεμόνι).
- 6 κουταλιές της σούπας μουστάρδα(μεσαία).
- Μια κουταλιά της σούπας ρίγανη.
- 6 μεγάλες σκελίδες σκόρδο.
- Αλάτι-πιπέρι.
- Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε το κοτόπουλο σε αλατόνερο και στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Αν το έχουμε μαρινάρει στο αλατόνερο,ξεπλένουμε και τοποθετούμε το κοτόπουλο σε γάστρα.
- Ξεφλουδίζουμε και πλένουμε τις πατάτες,τις κόβουμε στα 4 και τις προσθέτουμε στην γάστρα,δίπλα στο κοτόπουλο.
- Καθαρίζουμε και σκορπίζουμε τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά τις πατάτες και το κοτόπουλο.
- Σε μπλεντεράκι ρίχνουμε τον χυμό απο 2 λεμόνια,το ξύσμα από το ένα,την μουστάρδα,την ρίγανη,και μισό ποτήρι νερό.
- Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες.
- Ψήνουμε 2 ώρες με το καπάκι στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και τέλος βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε 20 λεπτά με μισή ώρα ακόμη στην πάνω αντίσταση.
Καλή επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου