Super συνταγή της αγαπημένης Χριστίνας!
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 κιλό μυζήθρα γλυκιά
- 1/2 κιλό μυζήθρα ξινή
- 4 αυγά
- 3/4 της κούπας ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας κανέλα
- Λίγο λιωμένο βούτυρο
- 4 κούπες ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
- λίγες σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση:
- Με το λιωμένο βούτυρο αλείφω ένα ορθογώνιο και βαθύ ταψί και στρώνω εκεί τα μισά φύλλα,βουτυρωμένα καλά ένα-ένα.
- Αφήνω τις άκρες των φύλλων να εξέχουν από τα χείλη του ταψιού.
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανακατεύω καλά τις μυζήθρες,τα αυγά,τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Αδειάζω την γέμιση στα βουτυρωμένα φύλλα και ισιώνω καλά την επιφάνεια της γέμισης με μια σπάτουλα.
- Γυρίζω προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που εξέχουν,σκεπάζοντας την περιφέρεια της γέμισης.
- Κόβω τα υπόλοιπα φύλλα στις διαστάσεις του ταψιού,τα βουτυρώνω και αυτά ένα-ένα και σκεπάζω την γέμιση.
- Κόβω προσεκτικά σε καρεδάκια το μυζηθρομπούρεκο και ραντίζω την επιφάνεια με λίγο νερό.
- Το ψήνω για 1 ώρα,μέχρι τα φύλλα να ροδίσουν.
- Βγάζω το μυζηθρομπούρεκο από το φούρνο και όσο είναι ακόμα καυτό το περιχύνω με το κρύο σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου