Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Sacher torte


Αυστριακή Τούρτα


Υλικά:
  1. 5 αυγά
  2. 150 γρ. ζάχαρη
  3. 160 γρ. ηλιέλαιο
  4. 75 γρ. αλεύρι
  5. 20 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  6. 40 γρ. κακάο
  7. 1 φακελάκι baking powder
  8. 1 βανίλια
  9. Λίγο αλάτι
  10. Μισό βαζάκι μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο.
Για το γλάσο:
  1. 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  2. 200 γρ. κουβερτούρα
  3. λίγο γάλα(μέχρι να γίνει ρευστό το γλάσο).
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους 5 κρόκους από τα αυγά,με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το αλάτι.Τα χτυπάμε και προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
  • Σε δεύτερο μπολ βάζουμε τα 5 ασπράδια και προσθέτουμε σιγά-σιγά  την ζάχαρη χτυπώντας μέχρι να γίνει μαρέγκα.
  • Σε τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι,το κακάο,το baking powder και την βανίλια,τα κοσκινίζω και τέλος προσθέτω την πούδρα αμυγδάλου.
  • Προσθέτω στο πρώτο μπολ το μείγμα του δεύτερου και του τρίτου χτυπώντας σιγά-σιγά σε χαμηλή ένταση ή με σύρμα.
  • Τοποθετούμε σε φόρμα 24 εκ. το μείγμα,αφού την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
  • Ενώ ψήνεται το μείγμα μας,φτιάχνουμε το γλάσο.
  • Σε μπέν-μαρί βάζουμε 1&1/2 κουταλιά της σούπας νερό και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την αφήνουμε να λιώσει.
  • Τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο γλάσο.
  • Αφού βγάλουμε το κέικ από το φούρνο,το ξεφορμάρουμε,το αλείφουμε με την μαρμελάδα και τέλος ρίχνουμε το γλάσο.
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε κατακόκκινους σπόρους από ρόδι.

Υπέροχο γλυκάκι για γιορτινά τραπέζια!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου