Αυστριακή Τούρτα
Υλικά:
- 5 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 160 γρ. ηλιέλαιο
- 75 γρ. αλεύρι
- 20 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 40 γρ. κακάο
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 βανίλια
- Λίγο αλάτι
- Μισό βαζάκι μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο.
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 200 γρ. κουβερτούρα
- λίγο γάλα(μέχρι να γίνει ρευστό το γλάσο).
- Σε ένα μπολ βάζουμε τους 5 κρόκους από τα αυγά,με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το αλάτι.Τα χτυπάμε και προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
- Σε δεύτερο μπολ βάζουμε τα 5 ασπράδια και προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη χτυπώντας μέχρι να γίνει μαρέγκα.
- Σε τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι,το κακάο,το baking powder και την βανίλια,τα κοσκινίζω και τέλος προσθέτω την πούδρα αμυγδάλου.
- Προσθέτω στο πρώτο μπολ το μείγμα του δεύτερου και του τρίτου χτυπώντας σιγά-σιγά σε χαμηλή ένταση ή με σύρμα.
- Τοποθετούμε σε φόρμα 24 εκ. το μείγμα,αφού την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
- Ενώ ψήνεται το μείγμα μας,φτιάχνουμε το γλάσο.
- Σε μπέν-μαρί βάζουμε 1&1/2 κουταλιά της σούπας νερό και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την αφήνουμε να λιώσει.
- Τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο γλάσο.
- Αφού βγάλουμε το κέικ από το φούρνο,το ξεφορμάρουμε,το αλείφουμε με την μαρμελάδα και τέλος ρίχνουμε το γλάσο.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε κατακόκκινους σπόρους από ρόδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου