Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Συκώτι κρασάτο


Μια γρήγορη και γευστικότατη πρόταση!


Υλικά:
  1. Μισό κιλό μοσχαρίσιο συκώτι
  2. Μισό κρασοπότηρο λευκό κρασί
  3. Μισό ποτήρι ζωμό(λαχανικών ή μοσχαριού)
  4. Θυμάρι
  5. Αλάτι-πιπέρι
  6. Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το συκώτι,αφού το έχουμε κόψει σε μπουκές.
  • Σβήνουμε με το κρασί και το ζωμό και τέλος προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το θυμάρι.
  • Αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά.Αν αφήσουμε παραπάνω,το συκώτι θα σκληρύνει πολύ.
  • Αν υπάρχουν πολλά υγρά,μεταφέρουμε τα κομμάτια συκωτιού σε ένα μπολ και αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Προαιρετικά μπορούμε να συνοδεύσουμε με ψητά μήλα και ρύζι.


Ψητά μήλα

Υλικά:
  1. Ένα κόκκινο μήλο
  2. 2 κουταλιές βούτυρο
  3. Μια κουταλιά καστανή ζάχαρη
  4. Γαρύφαλλα-Κανέλα
  5. Κόκκους πιπεριού
  6. Λίγο κόκκινο κρασί
  7. Αλάτι
Εκτέλεση:
  • Σε τηγάνι ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και μια κουταλιά καστανή ζάχαρη.
  • Αφήνουμε να λιώσουν και ρίχνουμε ένα μήλο κομμένο σε φέτες.
  • Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι,λίγα γαρύφαλλα,ένα ξύλο κανέλας και κόκκους πιπεριού.
  • Σβήνουμε με λίγο κόκκινο κρασί.
  • Αφήνουμε να ψηθεί για 7 λεπτά.

Καλή επιτυχία!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου