Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Χοιρινό κότσι με πατάτες



Ζουμερό χοιρινό με μαλακές πατατούλες!



Υλικά:
  1. 2 κότσια(χωρίς το δέρμα)
  2. 1 κρεμμύδι
  3. 2 πιπεριά φλωρίνης
  4. 2 σκελίδες σκόρδο
  5. μια κούπα λευκό κρασί
  6. 2 κουταλιές ξύδι
  7. μια κούπα ελαιόλαδο
  8. χυμό από ένα πορτοκάλι
  9. 2 κουταλιές μουστάρδα
  10. 2 κουταλιές κύμινο
  11. αλάτι-πιπέρι
  12. μια κουταλιά ρίγανη
  13. 1 λεμόνι(χυμό & ξύσμα)
  14. 5-6 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια)
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ που κλείνει τοποθετούμε τα κότσια,το κρεμμύδι(σε φέτες),την πιπεριά(σε ροδέλες),τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στα δύο,το κρασί,το ξύδι,την μουστάρδα και το κύμινο.Αφήνουμε το κρέας με την μαρινάδα του στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
  • Βάζουμε σε μια μεγάλη γάστρα τα κότσια(αφού έχουμε πετάξει τα κρεμμύδια και τις πιπεριές),αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι και το ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 2 ώρες στους 180 βαθμούς.
  • Σε μια λεκάνη προσθέτουμε τις πατάτες,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι.Ανακατεύουμε καλά και αφού περάσουν οι 2 ώρες ρίχνουμε και τις πατάτες στη γάστρα,προσθέτουμε επίσης 2 κούπες νερό και ψήνουμε 1,5 ώρα ακόμα στους 200 βαθμούς.


Καλή απόλαυση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου