Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ρολάκια κανέλας

Ταιριάζει απίστευτα με ζεστό καφεδάκι!

Πηγή φωτογραφίας: www.pinterest.com

Υλικά:
  1. Ένα πακέτο σφολιάτα
  2. 3 κουταλιές της σούπας κανέλα
  3. 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
  4. 5 κουταλιές της σούπας καρύδια κοπανισμένα
  5. Λίγο ελαιόλαδο ή μαργαρίνη(λιωμένη)
Εκτέλεση:
  • Βγάζουμε την σφολιάτα από την κατάψυξη 2 ώρες πριν φτιάξουμε τα ρολάκια.
  • Ανοίγουμε τα φύλλα προσεκτικά και τα περνάμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Σε μπλέντερ έχουμε ανακατέψει καλά τα καρύδια,την κανέλα και την ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα το μείγμα μας και τυλίγουμε σε ρολό το κάθε φύλλο.
  • Τα αφήνουμε μισή ώρα στην κατάψυξη να σκληρύνουν και στην συνέχεια τα βγάζουμε από την κατάψυξη και τα κόβουμε σε φέτες.
  • Μεταφέρουμε τα ρολάκια σε ταψί με λαδόκολλα και αν θέλουμε τα περνάμε με λίγο αυγό.
  • Ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά,μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου