Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Κουνέλι απλό


Εύκολη και γρήγορη συνταγή για κουνελάκι!


Υλικά:
  1. 1 κουνελάκι κομμένο σε μερίδες
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  3. 1 ποτήρι λευκό κρασί
  4. 4 φύλλα δάφνη
  5. 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  6. Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σοτάρουμε το κουνέλι στο ελαιόλαδο που έχει κάψει σε πλατιά κατσαρόλα.
  • Αφού πάρει λίγο χρώμα, βγάζουμε το κουνέλι και το μεταφέρουμε σε πιάτο μέχρι να σοτάρουμε λίγο και το κρεμμύδι.
  • Ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα το κουνέλι και το αφήνουμε 2-3 λεπτά να σοταριστεί μαζί με το κρεμμύδι.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη δάφνη,το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τέλος προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά,σκεπάζουμε και το αφήνουμε μια ώρα να ψήνεται.
  • Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε κι'άλλο νερό και να το βράσουμε λίγο ακόμα.

Καλή επιτυχία!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου