Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ροζέ σάλτσα ζυμαρικών

Μια υπέροχη σάλτσα για κάθε είδους ζυμαρικό..!!

Υλικά:
  1. Μια κρέμα γάλακτος
  2. Μια κονσέρβα ντομάτας
  3. 4 σκελίδες σκόρδο(κομμένες στη μέση)
  4. 6 λιαστές ντομάτες(κομμένες στα 3)
  5. Μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
  6. 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  7. 1 κουταλιά βούτυρο
  8. 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
  9. 1 κουταλάκι του γλυκού ξερός βασιλικός
  10. Αλάτι-πιπέρι
  11. Πάπρικα
Εκτέλεση:
  • Ρίχνουμε σε πλατύ και βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  • Μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε τις σκελίδες και τις αφήνουμε να ροδίσουν.Αφού ροδίσουν προσθέτουμε και τις λιαστές ντομάτες.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την κονσέρβα,το αλάτι και τα μπαχαρικά.
  • Αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρει η σάλτσα μας μερικές βράσεις και σβήνουμε με το κρασί.
  • Τέλος αφού εξατμιστεί στο αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε 2-3 λεπτά.
  • Η σάλτσα μας είναι έτοιμη για πένες,σπαγγέτι,λιγκουίνι,τορτελίνια....ό,τι προτιμάτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου