Μια υπέροχη σάλτσα για κάθε είδους ζυμαρικό..!!
Υλικά:
- Μια κρέμα γάλακτος
- Μια κονσέρβα ντομάτας
- 4 σκελίδες σκόρδο(κομμένες στη μέση)
- 6 λιαστές ντομάτες(κομμένες στα 3)
- Μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξερός βασιλικός
- Αλάτι-πιπέρι
- Πάπρικα
- Ρίχνουμε σε πλατύ και βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- Μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε τις σκελίδες και τις αφήνουμε να ροδίσουν.Αφού ροδίσουν προσθέτουμε και τις λιαστές ντομάτες.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε την κονσέρβα,το αλάτι και τα μπαχαρικά.
- Αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρει η σάλτσα μας μερικές βράσεις και σβήνουμε με το κρασί.
- Τέλος αφού εξατμιστεί στο αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε 2-3 λεπτά.
- Η σάλτσα μας είναι έτοιμη για πένες,σπαγγέτι,λιγκουίνι,τορτελίνια....ό,τι προτιμάτε...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου