Πανευκολη βαση για πιτσα!
Υλικά:
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(500 γρ.).
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη.
- 1 & 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο γάλα
- 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι,το αλάτι,την ρίγανη και το σκόρδο
- Προσθέτουμε το βούτυρο(λιωμένο) και το μείγμα γίνεται σαν ψίχουλα.
- Τέλος προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι.
- Μπορούμε να χωρίσουμε την ζύμη στη μέση και να φτιάξουμε 2 πίτσες ή να το χωρίσουμε σε 10 μικρές πίτσες.
- Προσθέτουμε ότι υλικό θέλουμε και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 30 λεπτά τις μεγάλες πίτσες ή για 15 λεπτά τις μικρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου